Sommarlov

I fredags var det så dags för eleverna på Holsby Skola att ha sin skolavslutning i Alseda Kyrka. Många föräldrar och far/morföräldrar hade bänkat sig i den vackra kyrkan och fick lyssna till sommarsånger av varje klass. Tal av rektor och präst också som så är tradition där.

Madde slutade åk6, hon sjöng tillsammans med sina klasskamrater "Vi har pluggat färdigt" och efteråt så fick de varsin ros och två paket (innehållande en fotobok samt ett Thomas Sabo-armband med två berlocker)...så lycklig Madde blev!
Efter skolavslutningen så följde mamma och pappa med hem för att äta jordgubbstårta och dricka kaffe. Precis lagom kom även Marcus och fick lite fika han också. Han gillar ju inte tårtor så han fick nöja sig med mina nybakade kanelbullar.
...sen åkte vi ner till Karlskrona för att vara där till söndag kväll. Jörgen skulle leverera en bil till en kund så han åkte lite före Madde och mig men vi var nästan framme vid husvagnen samtidigt. 

Lördagen bestod av arbete med altanen, det sista "finliret" tar alltid längre tid än man tror...så det tog nästan hela dagen...ja till granntanten tyckte att vi skulle sluta så de kunde få en lugn kväll hihi...klockan var då inte ens 18. Men vi la snickeriandet åt sidan och tog kväller vi också, det var faktiskt skönt eftersom vi arbetat i strålande solsken i över 25 grader. Madde fick förfrågan från sin kompis Wilma om hon ville följa med ut på havet i deras motorbåt tillsammans med hennes pappa. De skulle fiska och komma hem vid midnatt, var det tänkt. Jag gick till restaurangen på campingen och beställde pizza till Jörgen, Madde gjorde jag lite mat till och matsäck med frallor och dricka och när hon åkt iväg åt Jörgen en pizza och jag en plocksallad från Maxi salladsbar...mums.

Men fisketuren varade inte så länge som väntat...då ett oväder med åska och regn drog in från havet över campingen, de sa att det nästan haglade ute på havet...och tjejerna kom hem blöta och skrattade.

Söndagen fick bli sista rycket med brädor och skruv och solen lyste mellan regnskurarna.

Nu längtar jag till torsdag då vi vänder åter till vårt nya smultronställe i Blekinge. Då är det äntligen midsommar!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Irriterad på all reklam!!!

Äntligen ett lexikon så man förstår vad datanissarna pratar om