Mumsigt värre ;)

recepten logo

Kokosmums / Gräddbullar

Kokosmums eller gräddbullar
Goda kokosmums, även kallade 
gräddbullar som är enkla att göra. 
En assistent med visp rekommenderas. 
Jag använder Ankarsrum assistent med dubbelvisp.
Kokosmums eller gräddbullar som de också kallas är klassiska mumsbitar som man enkelt gör själv.
Tid Tid: 3 timmar, varav 30 minuters jobb
Portioner ca 30 st
vegetariskt Vegetariskt -Byt ut gelatinpulver mot samma mängd agar agar pulver.

Du behöver:

Strössel:

Gör så här:

1. Dela ägget, endast äggvitan behövs i detta recept.
2. Häll strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet
i en bunke.
3. Blanda lite lätt.
4. Det vattnet som ska vara varmt går bra att värma i mikron
eller i en kastrull. Det ska värmas så det är kokhett.
5. Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet. Rör tills alla klumpar
försvunnit. (Om man inte värmt vattnet tillräckligt och gelatinet
inte löser sig så kan du köra det i mikron en stund så det blir
varmt och fortsätta röra tills gelatinet löser sig.)
6. Tillsätt gelatinblandningen till sockerblandningen.
7. Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en assistent
med visp eller en elvisp med roterande bunke som då sköter sig själv.
8. Häll kokos och kakao i en bunke och blanda.
9. Strö ut en del av det som ett täcke i en rektangulär form ca 20x30 cm.
10. När smeten är färdigvispad ska den vara ganska fluffig och fast.
11. Häll/klicka och 12. bred ut smeten i formen och strö över så mycket
strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.
13. Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar.
14. Skär smeten i rutor, ca 4x5 cm.
15. Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt
täckta med strössel.
Förvara dem svalt.
kokosmums / gräddbullar steg 1-3
kokosmums / gräddbullar steg 4-6
kokosmums / gräddbullar steg 7-9
kokosmums / gräddbullar steg 10-12
kokosmums / gräddbullar steg 13-15

glödlampa Tips:

Det går jättebra att frysa kokosmums, de blir inte frusna,
bara kalla. Tänk bara på att ha papper emellan om du vill
kunna ta upp en i taget.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. De går också bra att frysa och behöver ej tinas.

Ett recept från recepten.se


Kommentarer

  1. ÅH!! Dom brukar jag göra!
    Dom är så makalöst goda I mitt recept heter dom "johannas kockosbollar" fast man gör dem på plåt ;)
    mums!
    kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Irriterad på all reklam!!!

Äntligen ett lexikon så man förstår vad datanissarna pratar om