"Saab-köpet klart i morgon"

Källa: Expressen.se & bildkälla: Google
General Motors och Koenigsegg Group har kommit överens om köpet av Saab och köpet kom-mer att presenteras på tisdagen, enligt Rapport. Dock måste Saab få statliga garantier för att finansieringen skall lösas.
Enligt källor till Rapport har nu General Motors och Koenigsegg Group gjort upp om köpet av Saab. Ett aktieöverlåtelseavtal skall vara undertecknat där Koenigsegg köper Saab för en ännu okänd summa. Dock är finansieringen ännu inte färdig. Saab har skickat in en ansökan om ett lån på 4,4 miljarder kronor till Europeiska Investerings-banken. Men för att få lånet måste Saab få statliga garantier.
Förhandlingar pågår med Riksgälden, men ytterst är det regeringen som fattar beslutet vilket måste tas innan den 22 september då Europeiska Investeringsbanken skall behandla ärendet, enligt Rapport. Saabs kommunikationsdirektör Eric Geers vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.
- Jag har inga kommentarer alls till det här, säger han till Expressen.se Paul Åkerlund som är Metallklubbens ordförande på Saab i Trollhättan är fåordig när Expressen.se pratar med honom.
- Diskussioner pågår mellan parterna, men utöver det har jag i nuläget inga kommentarer, säger han. Koenigsegg tar över en hel del när bolaget köper Saab. Koenigsegg får rättigheterna att producera nästa generations Saab utan kostnad. Och de ekonomiska resurser som GM stöttat Saab med de senaste månader behöver Saab inte betala tillbaka.
Samtidigt kommer GM att efterskänka tre fjärdedelar av Saabs skulder - vilket motsvarar 750 miljoner dollar - i samband med affären, skriver DN.se.

Av Anna Lindström anna.lindstrom@expressen.se
Av Adam Öhman adam.ohman@expressen.se

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Irriterad på all reklam!!!

Äntligen ett lexikon så man förstår vad datanissarna pratar om