Kålgott i gryta

...till 4-6 personer

Ta en större mängd grädde och creme fraiche om du vill ha mer sås.

Ca 1 kg vitkål
1 stor gul lök
500 g blandfärs
Salt, vit, svart och kryddpeppar
Soja
Smör
1-2 dl grädde
1-2 creme fraiche

Tillagas på spisen.

Tärna kålen i större bitar. Hacka löken. Stek i omgångar i smör. Bryn färsen för sig men smula den inte alltför väl. Blanda samman och krydda. Färga med en skvätt soja. Tillsätt grädden och rör ner creme fraiche. Låt puttra 15-20 minuter tills kålen är mjuk och såsen får en simmig karaktär. Serveras med lite osockrade eller lättsockrade lingon.

Mumsigt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Irriterad på all reklam!!!

Äntligen ett lexikon så man förstår vad datanissarna pratar om