Vaniljkola - så gott!
100 gr smör
3 dl strösocker
1 msk vanillinsocker
1 dl ljus sirap
2 msk glykos
2 dl vispgrädde
Smält matfettet i en kastrull som rymmer minst 2 liter.Tillsätt alla övriga ingredienser. Koka utan lock tills ett prov i kallt vatten blir segt och kan formas till en kula. Rör inte för mycket under kokningen!
Man kan istället använda en termometer avsedd för bl a karamellkokning., Då behöver man inte göra något vatttenprov utan kan låta kolan koka tills temperaturen är 125 grader.
Täck botten i en form 20 x 20 cm, med smörpapper. Häll upp smeten. Låt kallna. Stjälp upp den kalla kolan på skärbräda och skär eller klipp den i bitar. Rulla in i smörpapper.
Förvaras svalt och torrt, hållbar minst en månad - men Neola älskar dessa godsaker så en månad räcker inte dessa hos mig hehe.....
GOD JUL
3 dl strösocker
1 msk vanillinsocker
1 dl ljus sirap
2 msk glykos
2 dl vispgrädde
Smält matfettet i en kastrull som rymmer minst 2 liter.Tillsätt alla övriga ingredienser. Koka utan lock tills ett prov i kallt vatten blir segt och kan formas till en kula. Rör inte för mycket under kokningen!
Man kan istället använda en termometer avsedd för bl a karamellkokning., Då behöver man inte göra något vatttenprov utan kan låta kolan koka tills temperaturen är 125 grader.
Täck botten i en form 20 x 20 cm, med smörpapper. Häll upp smeten. Låt kallna. Stjälp upp den kalla kolan på skärbräda och skär eller klipp den i bitar. Rulla in i smörpapper.
Förvaras svalt och torrt, hållbar minst en månad - men Neola älskar dessa godsaker så en månad räcker inte dessa hos mig hehe.....
GOD JUL
Kommentarer
Skicka en kommentar