Chokladkladdkakor
Kladdkaka möter cookie. Så goda att man inte tror det är sant.
Ca. 24 stycken
200 gr mörk choklad (ca 45% kakaohalt)
1/2 vaniljstång
1 1/2 msk espressokaffe
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
50 gr rumsvarmt smör
1 1/4 dl socker
1 1/4 dl farinsockeer
2 ägg
salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryt chokladen i bitar och smält i en skål över vattenbad eller i micro.
- Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Ta chokladen från värmen. Tillsätt fröna i chokladen tillsammans med kaffet. Blanda runt och låt stå.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och 1/2 tsk salt i en skål.
- Vispa smör, socker och farinsocker lätt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning, tills det är slätt. Sänk hastigheten och blanda ner mjölblandningen. Låt vila i 10 minuter.
- Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut smeten men hjälp av en sked, ca 4 cm ifrån varandra.
- Grädda i ugnen 10-12 minuter. Låt kakorna svalna. Lägg dem i en burk.
Lycka till!
All text och de bilder i inlägget är copyrightskyddat av Neola Wigh. Får ej kopieras utan att fråga mig först!
Kommentarer
Skicka en kommentar