Ugnsfärs med ost


Kock: recept.nu redaktionen TV-program: 

En god färsrätt, där du steker allt i ugnen och slipper matos i köket.
Antal portioner: 6
10 potatisar
1 stor gul lök
salt, peppar och muskot
2 dl mjölk
Färs:
400 g blandfärs
salt och peppar
1 ägg
1 burk hela tomater
1 paket bacon
ca 100 g ost, skivad
smör till formen
Foto: TV4
FOTO: TV4

Gör så här

1. Värm ugnen till 200°. Skala och skiva potatis och lök. Lägg potatis och lök i en lättsmord ugnsform. Krydda och slå på mjölken. Täck formen med folie. Sätt in mitt i ugnen 10 minuter.
2. Blanda färsen med salt och peppar och ägg samt med spadet från tomaterna. Ta ut formen. Klicka färsen i stora bullar över potatisen. Platta till dem, täck med baconskivor, lägg över folien och fortsätt steka ca 40 min.
3. Ta ut formen. Höj värmen till 250°. Lägg en tomat på varje färsbulle, täck med ostskivor och gratinera tills osten smält.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Längtan till havet