LCHF-bröd med linfrön och mandel
Detta behövs till 1 avlång brödform:
2 dl mandel
2 dl helt linfrö
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
4 dl valnötter (cirka 150 gr) eller solrosfrön
250 gr kesella, 10 procent
6 ägg
- Sätt ugnen på 175 grader och klä en form med bakplåtspapper.
- Mal mandeln i mandelkvarn eller med rivskivan monterad i matberedaren.
- Mixa linfröna i en mixer och häll i fiberhusk.
- Häll över den malda mandeln och de krossade linfröna i en bunke.
- Tillsätt bakpulver, salt, brödkryddor och valnötter/solrosfrön.
- Blanda runt.
- Häll i kesella och ägg. Rör runt ordentligt så att allt blandas och fördela den ganska kompakta degen i hela formen.
- Grädda cirka 60 minuter lågt i ugnen.
Jag hade i 2 dl malda kokosflingor och 2 dl malda solroskärnor istället för 4 dl valnötter. Det blev mycket gott det också.
När brödet svalnat så skar jag i centimetertjocka skivor och la två och två ihop i plastpolie. Det blev 20 skivor på en limpa bröd när jag gjorde det. Fryser man in två och två blir det alltid "färskt" varje dag och jag äter 1 sådan skiva varje morgon på jobbet tillsammans med fet ost eller rökt nötkött.
Värt att prova...jag lovar att du blir inte missnöjd!
Mumms...Det ska jag testa & jag känner nästan doften av nybakat hihi...
SvaraRaderaHa en underbar dag!