Fläskfilesufflé - recept på en lyckad Trettondagsafton
Detta är ett recept som jag tillagat MÅNGA gånger, jag är ganska trött på den "ärligt" men jag vet att många älskar denna maträtt och min vän Annika skrev i gästboken och undrade över receptet. Här kommer receptet och jag måste erkänna att det är en festlig maträtt och den passar perfekt att bjuda på nu till Trettondagshelgen.
Varsågod!
Ris till 8-10 personer
3-4 st fläskfilélängder
1 burk majonnäs
6-8 ägg
5-6 dl vispgrädde
Champinjoner (färska är godast)
Gör så här:
Servera med en god grönsallad och nybakat bröd.
Lycka till och smaklig måltid!
Varsågod!
3-4 st fläskfilélängder
1 burk majonnäs
6-8 ägg
5-6 dl vispgrädde
Champinjoner (färska är godast)
- Skär fläskfilén i tunna skivor och banka ut dem lätt.
- Stek dem i stekpanna.
- Stek champinjoner om så önskas
- Koka riset och låt det kallna.
- Vispa grädden hårt
- Dela äggen - vispa vitorna till hårt skum och gulorna lätt med en gaffel.
- Blanda grädden och majonnäsen och lägg i äggulorna.
- Sist läggs de vispade äggvitorna i.
Servera med en god grönsallad och nybakat bröd.
Kommentarer
Skicka en kommentar