Fryst cheesecake
För 10-12 personer.
Super enkel och supergod, går alltid hem hos gästerna!
Det här är ett toppen grundrecept för fryst cheesecake som går att variera i det oändliga. Min (och mina vänners) favorit är att blanda i krossad daim.
Ingredienser
200 g philadelphiaost (1 förpackning)
3 äggulor
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 äggvitor
3 dl grädde
½-1 förpackning Digestivekex
3 msk halvsmält smör
Gör så här
Klä en rund springform med platsfolie så att det hänger över kanterna.
Krossa digestivekexen (förslagsvis i en matberedare) och blada med smöret.
Tryck ut smulet i botten på springformen.
Separera äggvitor från äggulor och ha upp i varsin bunke.
Blanda aggulor med philadelphian, socker och vaniljsocker.
Vispa grädden ganska hårt och vänd ner i ostsmeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner även dom i smeten.
Häll upp i formen, vik in plastfolie kanterna och täck ev. över med mer plastfolie.
Ställ in formen i frysen, gärna över natten.
Det här är ett toppen grundrecept för fryst cheesecake som går att variera i det oändliga. Min (och mina vänners) favorit är att blanda i krossad daim.
Hitta fler recept här: www.matklubben.se
Super enkel och supergod, går alltid hem hos gästerna!
Det här är ett toppen grundrecept för fryst cheesecake som går att variera i det oändliga. Min (och mina vänners) favorit är att blanda i krossad daim.
Ingredienser
200 g philadelphiaost (1 förpackning)
3 äggulor
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 äggvitor
3 dl grädde
½-1 förpackning Digestivekex
3 msk halvsmält smör
Gör så här
Klä en rund springform med platsfolie så att det hänger över kanterna.
Krossa digestivekexen (förslagsvis i en matberedare) och blada med smöret.
Tryck ut smulet i botten på springformen.
Separera äggvitor från äggulor och ha upp i varsin bunke.
Blanda aggulor med philadelphian, socker och vaniljsocker.
Vispa grädden ganska hårt och vänd ner i ostsmeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner även dom i smeten.
Häll upp i formen, vik in plastfolie kanterna och täck ev. över med mer plastfolie.
Ställ in formen i frysen, gärna över natten.
Det här är ett toppen grundrecept för fryst cheesecake som går att variera i det oändliga. Min (och mina vänners) favorit är att blanda i krossad daim.
Hitta fler recept här: www.matklubben.se
Kommentarer
Skicka en kommentar