Min favvotårta - helt enkelt
Botten:
3 äggulor
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
5 msk mjölk
½ dl smält avsvalnat smör
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Maräng:
3 äggvitor
2½ dl socker
ca 2½ dl hackad mandel (mandelspån) eller nötter
Pensla ett bakplåtspapper med smält smör och bred ut "bottensmeten" i en liten långpanna. Bred sedan över marängen direkt och ställ in plåten i 175 graders ugnsvärme i 20-25 minuter.
Dela denna sedan i två delar och lägg vispad grädde och hallon eller annan frukt eller bär emellan.
När jag ska bjuda många gör jag receptet två gånger, alltså blir den dubbelt så stor då.
Ät och njut!
Kram
3 äggulor
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
5 msk mjölk
½ dl smält avsvalnat smör
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Maräng:
3 äggvitor
2½ dl socker
ca 2½ dl hackad mandel (mandelspån) eller nötter
Pensla ett bakplåtspapper med smält smör och bred ut "bottensmeten" i en liten långpanna. Bred sedan över marängen direkt och ställ in plåten i 175 graders ugnsvärme i 20-25 minuter.
Dela denna sedan i två delar och lägg vispad grädde och hallon eller annan frukt eller bär emellan.
När jag ska bjuda många gör jag receptet två gånger, alltså blir den dubbelt så stor då.
Ät och njut!
Kram
Kommentarer
Skicka en kommentar